Καινοτομία σήμερα στο Headhunter, καθώς το blog μας ασχολείται με δύο υποθέσεις στο ίδιο άρθρο, που έχουν, όμως, έναν κοινό παρονομαστή: μην είστε ανυπόμονοι, θα τον καταλάβετε στη συνέχεια. Πάμε να τις δούμε...
Παραλίγο... θάνατος στη Μεγαλόπολη!
Ξεκινάμε από την ορεινή Μεγαλόπολη Αρκαδίας και ένα σπίτι που απέχει 50 χιλιόμετρα από υποκατάστημα της ΔΕΗ. Μια γυναίκα 92 ετών, με άνοια, που ζει με συσκευή οξυγόνου, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία θλιβερή εικόνα το μεσημέρι της Παρασκευής (1/4) γύρω στις 12, καθώς τεχνικοί της ΔΕΗ της έκοψαν το ρεύμα για ένα χρέος που δεν έφτανε τα 400 ευρώ.
Το πιο τραγικό απ'όλα, όμως, σύμφωνα με τον γιο της 92χρονης, Χρήστο Γρηγορόπουλο, που μίλησε για το θέμα στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" στον Τ/Σ Open σήμερα το πρωί (4/4), είναι το γεγονός ότι και είχε γίνει διακανονισμός χρέους, σύμφωνα με τον οποίον η 92χρονη πλήρωνε 120 ευρώ τον μήνα και γνώριζαν στην ΔΕΗ της Μεγαλόπολης για τα προβλήματα υγείας της ηλικιωμένης κυρίας και το κόστος της μηχανικής υποστήριξης που την κρατά στη ζωή. Η εκρηκτική αύξηση στην τιμή του ρεύματος είναι αυτή που - σύμφωνα με τον καταγγέλοντα - δημιούργησε δυσκολία ανταπόκρισης στους ιδιαίτερα αυξημένους λογαριασμούς της, γι' αυτό και είχε προχωρήσει με τον γιο της στη ρύθμιση που είδατε παραπάνω, την οποία εξυπηρετούσε κανονικά.
«Ήθελαν να σκοτώσουν μια γιαγιά. Δίναμε κάθε μήνα 100-120 ευρώ, δεν μπορώ να καλύψω όλο το ποσο. Είναι ούτε 500 ευρώ. Ξέρουν ότι είναι άρρωστη η γιαγιά, δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να με ενημερώσουν. Έπρεπε να την πάω στο νοσοκομείο. Χάος», ισχυρίστηκε ο κύριος Γρηγορόπουλος. Και αυτό το σκηνικό, ενώ τον Ιανουάριο η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα ελάφρυνσης των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών.
Όσο για την κατάσταση της υγείας της ηλικιωμένης, ακόμα δεν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας. Ελπίζουμε να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
... κι ένα τροχαίο στη Λαμία!
Από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (2/4) είχαν χαθεί τα ίχνη δύο αδελφών από τη Λαμία, 84 και 91 ετών. Αστυνομία και Πυροσβεστική αναζητούσαν τα ίχνη των δύο γυναικών στην περιοχή της Λαμίας, συγκεκριμένα στο χωριό Αγριλιά, όπου έδωσαν στίγμα τα κινητά τους τελευταία φορά πριν το δυστύχημα που έμελλε να ακολουθήσει.
Τα μεσάνυχτα 2ας προς 3η Απριλίου, άνδρες της Τροχαίας Λαμίας παρατήρησαν ροδιές πεσμένες στο οδόστρωμα, στο 11ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας - Δομοκού (πριν τα δίδυμα πρατήρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport) και εντόπισαν το πράσινο Volkswagen Passat, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ηλικιωμένες, σε γκρεμό 40 μέτρων.
Από την 7η ΕΜΑΚ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρσή τους, με επικεφαλής το Διοικητή της Χρήστο Πλουμάκη. Την προσπάθεια συνεπικούρησαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας, Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτρης Καρασαββίδης, καθώς και ο Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, πολλές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, καθώς και ο Διευθυντής της Αστυνομίας Φθιώτιδας, Δημήτρης Φούρλας. Από το επιτόπιο ρεπορτάζ του Lamiareport προκύπτει ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανασύρουν την 84χρονη οδηγό τραυματισμένη, όμως η αδερφή της ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.
Δημιουργείται ένα ερώτημα, όμως, μετά από τα παραπάνω: είναι η 84χρονη οδηγός που ευθύνεται εξ ολοκλήρου για το δυστύχημα; Φυσικά η ίδια έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της - με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα - αλλά κάποιος της... έδωσε το ελεύθερο να οδηγεί σε εκείνη τη φάση. Θα το δείτε ευθύς αμέσως...
Ο κοινός παρονομαστής των υποθέσεων
Ο κρατικός μηχανισμός της Ελλάδας έχει αποτελέσει αφορμή για κύμα γέλωτος, ουκ ολίγες φορές. Ωστόσο, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πολλές ατέλειες του ή στιγμές αδιαφορίας του, αποβαίνουν μοιραίες.
Στην πρώτη περίπτωση, είδαμε ότι οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ χαρακτηρίζονται από... κοινωνική ευαισθησία και ενώ γνωρίζουν το σοβαρό πρόβλημα υγείας της ηλικιωμένης, της κόβουν το ρεύμα και οδηγούν τον γιο της σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορεί να καταβάλει την δόση εντός Σαββατοκύριακου. Αντί τα πρόστιμα και οι διακοπές ρεύματος να επιβληθούν σε μεγάλες επιχειρήσεις και για ανεξόφλητα χρέη, των οποίων το ποσό "ζαλίζει"... οι κρατικές αρχές κυνηγούν ευάλωτα και σε ανάγκη νοικοκυριά.
Στην δεύτερη περίπτωση, δε, υπάρχει σοβαρή ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Είδαμε ότι η οδηγός, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ήταν 84 ετών. Είναι γεγονός ότι από μία ηλικία και έπειτα, αυξάνονται τα προβλήματα υγείας, ενώ μειώνονται και τα αντανακλαστικά των οδηγών, κάτι απολύτως λογικό με βάση την ανθρώπινη εξέλιξη. Χρέος της Πολιτείας είναι να ορίσει έναν "κόφτη" ως προς την ηλικία - και είναι απορίας άξιο πώς δεν έχει ακόμα συμβεί - μέχρι την οποία θα μπορούν να ανανεώνονται οι άδειες οδήγησης, ενώ οφείλει να επαγρυπνά σε κάθε περίπτωση για την απαγόρευση του "εθίμου" του χρηματισμού ιατρών των επιτροπών ανανέωσης αδειών οδήγησης, όποτε και αν αυτό πάει να γίνει.
Δύο διαφορετικές υποθέσεις, λοιπόν, που αναδεικνύουν τα "μελανά σημεία" στη λειτουργία του Κράτους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου