Στην πρώτη περίπτωση, της Μαλένας, που πέθανε στα 3,5 της χρόνια, το 2019, ιατρικές πηγές επεσήμαναν την Πέμπτη, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, T-live, ότι το παιδί είχε ανταποκριθεί στη θεραπεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. "Είχε γίνει εκτεταμένος έλεγχος του παιδιού, όπως γίνεται σε όλα τα παιδιά με καρκίνο όταν εισάγονται στο νοσοκομείο. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας. Το παιδί πήρε τη θεραπεία του, έπαιξε στον παιδότοπο του πρώτου ορόφου μέχρι τις 3 το μεσημέρι, έφαγε κανονικά και κατέληξε στον ύπνο του". Στην συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς, Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου, στον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο, ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν απαντήσεις, αλλά οι ίδιες ιατρικές πηγές το αναιρούν, λέγοντας ότι οι γονείς αρνήθηκαν την νεκροψία στη Μαλένα κι ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου επέμειναν στην απόφαση για νεκροψία, προκειμένου να προκύψουν συμπεράσματα που ίσως να αποδεικνύονταν σωτήρια για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, και έτσι πείστηκαν.
"Το πόρισμα της ιατροδικαστικής άφησε τους γιατρούς που παρακολουθούσαν το παιδί με πολλά ερωτήματα. Το ήπαρ του παιδιού ήταν πεντακάθαρο. Τόσο καλές ηπατικές εξετάσεις δεν έχουν τόσο συχνά τα παιδιά που μπαίνουν για θεραπεία στο ογκολογικό. Ο θάνατος δεν συνάδει με τα κλινικά και τα εργαστηριακά ευρήματα της προηγούμενης ημέρας. Η ασθενής δεν είχε κλινική συμπτωματολογία". Ακόμα, λοιπόν, κι αν είχε κάποιο ζήτημα με τον λεμφαδένα, είχε ελπίδες να ανακάμψει, άρα ποιος μπορεί να έκοψε το νήμα της ζωής της;
Το δεύτερο παιδί, η Ίριδα, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, από αγενεσία του φλεβοκόμβου, ενώ δεν πρόλαβε να κλείσει επτά μήνες ζωής. Στον ύπνο της πέθανε, όπως και η Μαλένα. Όμως η ιατροδικαστική πράξη δεν μπορεί να το διασταυρώσει, συνεπώς κρίνει τα αίτια του θανάτου αυτού "άγνωστα". Πολλές συμπτώσεις μαζεύονται... Και λείπει ένα κρίσιμο στοιχείο! Δεν υπήρχε ένα πανάκι, που μετά την ανακοπή, σύμφωνα με τους γιατρούς, γέμισε αίματα; Το πανάκι θα πήγαινε σε ιατροδικαστή, αλλά -ω του θαύματος- δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του. Ποιος θα είχε όφελος από την απομάκρυνση του πανιού με τα αίματα;
Και φτάνουμε στην Τζωρτζίνα... Περιβάλλον από το πρόσωπο της μητέρας ισχυρίστηκε ότι η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη ως τον Απρίλιο του 2021. "Είχε κάποιο επεισόδιο σπασμού πέρσι τον Απρίλιο στον ύπνο της και οι γονείς την πήγαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα. Πιο πολύ από τον φόβο τους, επειδή η αδερφή της, η Ίριδα είχε φύγει από τη ζωή μπροστά στα μάτια της. Οι γιατροί αρχικώς είχαν πει ότι είναι ψυχολογικό. Όταν της έβγαζαν εισιτήριο, έκανε εμετό. Μας είπαν ότι αρχίζει γαστρεντερίτιδα και την κράτησαν για νοσηλεία. Της έβαλαν ορό και μετά άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της. Μας είπαν ότι έχει βρογχοπνευμονία. Είχε οξυγόνο 60 με μάσκα και έπαθε ανακοπή, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Αφού έπαθε ανακοπή και άργησε να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος της, έπαθε την εγκεφαλική παράλυση και έμεινε τετραπληγική. Είχε 97% αναπηρία" ισχυρίζεται το πρόσωπο αυτό (όπως ακριβώς αναφέρεται και στο λινκ παραπάνω). Εγείρονται ορισμένα ερωτήματα εδώ, όπως το πώς η Τζωρτζίνα έπαθε αδικαιολόγητα σπασμούς που την οδήγησαν στο νοσοκομείο και πώς δικαιολογείται η ανακοπή. Το να έχει συμβεί ιατρικό λάθος στο νοσοκομείο δεν γίνεται να ισχύει, όμως το σίγουρο είναι ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση για να επιδεινωθεί -και μάλιστα όχι νομοτελειακά- η κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας. Η περίπτωση στην οποία η εξωτερική παρέμβαση να προέρχεται απ'τη μητέρα της Τζωρτζίνας, ενισχύεται από το γεγονός ότι είναι νοσηλεύτρια, συνεπώς γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων του νοσοκομείου και τον βαθμό που μπορούν να αποτρέψουν ή όχι τον θάνατο, κατά περίπτωση. Θα δείτε αμέσως παρακάτω γιατί επιμένουμε σε αυτό.
Οι γονείς του κοριτσιού την μετέφεραν στην Αθήνα για εξετάσεις. Οι γιατροί στο Ωνάσειο της έβαλαν απινιδωτή, ο οποίος, όπως καταλαβαίνουμε, δεν θα μπορούσε, βάσει των δεδομένων που ανέφερε το ίδιο άτομο, να προλάβει το μοιραίο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είχαμε μια παρέμβαση και στη λειτουργία του απινιδωτή, την οποία κατέγραψαν οι γιατροί του νοσοκομείου και κάλεσαν την αστυνομία, σύμφωνα με τον έμπειρο ρεπόρτερ του "Βήματος" και των "Νέων", Βασίλη Λαμπρόπουλο. Οι ίδιοι γιατροί, μάλιστα, που κούραραν την Τζωρτζίνα, ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή που τους εισηγήθηκε την μεταφορά της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο δωμάτιο. Σημειώνεται από τον ίδιο δημοσιογράφο πως όταν τα 2 από τα 3 παιδιά, που κατέληξαν σε Νοσοκομεία, πάθαιναν κάτι σοβαρό ή τελικά κάτι που τούς στέρησε τη ζωή, αυτό συνέβη όταν ήταν σε μονόκλινο δωμάτιο, όπως είδαμε ότι ζήτησε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου.
(από την συνέντευξη των γονιών στην εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα" και τον Γιώργο Σόμπολο) |
Θα ρωτήσετε, μα καλά, είναι επαρκή στοιχεία αυτά; Μπορεί αυτά που έχουμε αναφέρει να μην είναι αρκετά για πολλούς, ωστόσο ερχόμαστε στην συνέντευξη των γονιών, την δημοσιογραφική επιτυχία του Γιώργου Σόμπολου για λογαριασμό του Star Channel. Από την πρώτη στιγμή, προκάλεσε εντύπωση η ψυχραιμία των γονιών, σε τέτοιο βαθμό που δεν φάνηκε στα μάτια τους κάποιο πένθος, θύμιζαν πολύ τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, λίγες μέρες αφού σκότωσε την σύζυγο του, Καρολάιν. Αυτά που έλεγαν, ιδίως η μάνα -γιατί ο πατέρας μιλούσε πολύ λιγότερο- είχαν τόσες λεπτομέρειες: κάποιος που ζει την απώλεια των ίδιων του των παιδιών χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, γιατί χάνει ένα κομμάτι και της δικής του ζωής, δεν γίνεται να θρήνησαν και ταυτόχρονα να είχαν τέτοια επίγνωση των συνθηκών. Ένας πολύ καλοσχηματισμένος λόγος, ούτε παύσεις δεν είχε, λες και ήταν απολογία γραμμένη από δικηγόρους και ερμηνευμένη αριστοτεχνικά. Εδώ, όμως, υπάρχει και κάτι άλλο: η αναφορά στους θανάτους των παιδιών συνοδευόταν από το ρήμα "κατέληξε", αντί για το "πέθανε" ή "έφυγε" ή "την χάσαμε", επιλογή που φανερώνει μία αποστασιοποίηση των γονιών από τον χαμό των παιδιών τους.
Πάντως, ακόμα κι αν όλα αυτά δεν πιστοποιούν τον βαθμό δολιότητας των πράξεων τους, υπάρχει κι άλλη ένα μια επισήμανση που τους φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού, η 69χρονη συνταξιούχος φιλόλογος, Ευγενία Κούτρα, βρέθηκε πρόσφατα νεκρή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι είχε αδυναμία στην 9χρονη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη, την Τζωρτζίνα. Κάτι που επίσης ξέρουμε είναι ότι είχε κάνει ένα πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη, ώστε να διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές της με Υπηρεσίες και Τράπεζες, καθώς η ίδια δεν ήταν σε θέση να τις εκπληρώσει. Οι "κακές γλώσσες" εμπλέκουν τους γονείς των νεκρών κοριτσιών στον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα, ενώ οι ίδιοι οι γονείς αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους, αποδίδοντας τον θάνατο σε καρκίνο που βρισκόταν σε τελικό στάδιο.
Θέση του "Headhunter" είναι ότι ακόμα και αν έχουν δίκιο, που μπορεί να έχουν, στην τελευταία περίπτωση οι δύο γονείς, είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτοί, καθώς έχουν προβεί σε αρκετές ψευδείς απαντήσεις για τους θανάτους των παιδιών τους, που έχουν αποδειχθεί ψευδείς από γιατρούς και πολύ έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες. Επίσης, για να γυρίσουμε και στο θέμα που ανοίξαμε στην αρχή, μόνο συμπτώσεις δεν φαίνεται ότι υπάρχουν πίσω από τους τρεις θανάτους, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρέμβαση των γονιών, διαφορετικά θα ζητούσαν εξ αρχής την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των παιδιών και δεν θα επέτρεπαν επ' ουδενί την αλλοίωση ή την εξαφάνιση στοιχείων που θα βοηθούσαν την έρευνα. Αυτά υποστηρίζουμε εμείς, δεν θα μάς προκαλέσει εντύπωση αν κριθούν ένοχοι οι γονείς. Αν πάλι αθωωθούν, ΑΛΛΑ με αδιάσειστα στοιχεία, εδώ θα είμαστε για να επανορθώσουμε.
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη ανάρτηση του "Headhunter". Εδώ εμείς σταματάμε, αφήνουμε εσάς να πάρετε θέση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου