Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Πατήσια: Όλα για την δράση του μανιακού με το μαχαίρι

Την περασμένη Πέμπτη (3/3) έγινε γνωστή η επίθεση ενός ατόμου με μαχαίρι σε γυναίκα που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ των Άνω Πατησίων. Το θύμα της επίθεσης, αφού άφησε το παιδί της στο σχολείο, πρωί της 28ης Φεβρουαρίου, πήγαινε να αναλάβει βάρδια όταν, σε κάποια φάση, την πλησίασε τρέχοντας ένας άνδρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Έφτασε σε απόσταση αναπνοής και, χωρίς να της πει λέξη, της επιτέθηκε με μαχαίρι στον λαιμό, τραυματίζοντας την ελαφρά, στον λαιμό αλλά και στα δάχτυλα των χεριών της, όσο ήταν εν αμύνη.

Το σούπερ μάρκετ που εργαζόταν, βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, στην Πλατεία Παπαδιαμάντη: εκεί κατέφυγε αιμορροούσα και τρομαγμένη, με τους συναδέλφους της να καλούν αμέσως την Άμεση Δράση, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για την σύλληψη του, που όμως δεν έχει ακόμα γίνει. Παρότι ακούστηκε ότι ο δράστης επιχείρησε να την βιάσει, οι μαρτυρίες που έχει συλλέξει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και η μέχρι τώρα έρευνα σε προηγούμενα περιστατικά που εμπλέκεται ο εν λόγω δράστης, δεν επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. 


Επίκεντρο και τρόπος δράσης 

Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε προηγηθεί και άλλο παρόμοιο περιστατικό, ενώ κάνουν λόγο για ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή τους. Η περιοχή στην οποία έχουν λάβει χώρα οι επιθέσεις, σύμφωνα με την κάτοικο Ελένη Κ. (αποκρύπτουμε το επίθετο, για λόγους δεοντολογίας), καλύπτει τη Λαμπρινή, το Γαλάτσι και τα Άνω Πατήσια.

Ο τρόπος δράσης του είναι σαφής: δρα τις πρώτες πρωινές ώρες, βρίσκεται κρυμμένος σε φυλλωσιές ή σε πυλωτές και όταν βρίσκει το υποψήφιο θύμα του, καλύπτει τα χαρακτηριστικά του και τρέχει πίσω από αυτό, μέχρι να το προσεγγίσει σε πολύ κοντινή απόσταση. 


Τι λένε οι μάρτυρες 

Η Μαρία, κάτοικος και καταστηματάρχης της περιοχής, δήλωσε στην κάμερα του MEGA και στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA":

«Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι. Έχω έρθει σε επικοινωνία με πολλές κοπέλες. Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι γειτόνισσά μου, πήγαινε στη δουλειά της, στις 7 το πρωί. Της επιτέθηκε αυτός από μία πιλοτή. Της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό κατευθείαν. Στην προσπάθειά της να αμυνθεί έσκισε τα χέρια της. Δεν της μίλησε καθόλου, απλά ένιωσε το μαχαίρι στο λαιμό της. Έχουμε μαρτυρίες και από άλλες δύο κοπέλες, που δέχτηκαν παρόμοιες επιθέσεις. Η κοπέλα έχει καταθέσει. Δεν έχει καταφέρει να τον δει κανείς. Έχουμε επικοινωνήσει με την αστυνομία, οι κάτοικοι έχουμε κινητοποιηθεί να κάνουμε περιπολίες εμείς οι ίδιοι».

Πάντως, εχει δημιουργηθεί στην ήσυχη περιοχή της Πλατείας Παπαδιαμάντη και γύρω από αυτήν, ένα κλίμα φόβου και ανησυχίας, με κατοίκους να δηλώνουν στην ομάδα του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν, "Ίχνη στο Σκοτάδι", ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν από νωρίς το βράδυ, αλλά ακόμα και το πρωί. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, να βρεθεί εγκαίρως ο μανιακός που, ομολογουμένως, έχει σκορπίσει τον τρόμο στις βόρειες συνοικίες του Δήμου Αθηναίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Reminder: Το έγκλημα των Τεμπών και η «δημοσιογραφία του Νέρωνα»

(πηγή εικόνας: cyprustimes.com) Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από το σιδηροδρομικό έγκλημα στον Ευαγγελισμό της Λάρισας, που είχε τον τραγικό α...