Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Φονικό στην Ανδραβίδα: Σενάρια τρία, υπάρχει βέβαιη αλήθεια;

Τετάρτη 2 Μαρτίου, σε ένα σπίτι κοντά στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ανδραβίδα. Είναι βράδυ, κι ένα 11χρονο παιδί γυρνάει σπίτι του, περιμένοντας να ανταμώσει την οικογένεια του, δηλαδή τον πατριό του, την μαμά του και τα δύο του αδέλφια. Αυτό που αντικρίζει, του κόβει την ανάσα: όλοι τους είχαν σκοτωθεί. Αλλά ποιος να κρύβεται πίσω από το έγκλημα και ποιο το κίνητρο του;

Το φονικό αποκαλύφθηκε από το τρίτο παιδί της οικογένειας, που είναι 11 ετών και το οποίο βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, οι γονείς βρέθηκαν νεκροί στην αυλή του σπιτιού, ενώ τα παιδιά στο εσωτερικό.

https://www.tanea.gr/2022/03/03/greece/mia-anasa-apo-ton-drasti-oi-arxes-oi-syxnoi-kavgades-kai-oi-oikonomikes-diafores/

Το πρώτο σενάριο παρουσίαζε τον πατριό του 11χρονου και πατέρα των δύο μικρότερων παιδιών (1 και 3 ετών αντίστοιχα), Αρμάντο Κλόντσι, ως τον δολοφόνο της συζύγου του και των παιδιών, που από τύψεις αυτοκτόνησε. Ωστόσο οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Κλόντσι αναιρούν αυτή την εκδοχή, λόγω και της ανυπαρξίας όπλου στο σπίτι ή σε κάδους στην γύρω περιοχή. Επίσης, μαρτυρίες γειτόνων της οικογένειας στην κάμερα του Ionian Channel, αναφέρονται σε μία ήσυχη ζωή εντός της οικογένειας. 


Έπειτα διερευνήθηκε από τους αστυνομικούς το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο βιολογικός πατέρας του 11χρονου, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Λουτράκι Κορινθίας. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να έπεσαν όλοι νεκροί από το χέρι του. Το παιδί που επέζησε φαίνεται ότι είναι δικό του, ενώ με βάση το σενάριο αυτό, φαίνεται να είχε εκδικητικά κίνητρα εναντίον της πρώην συζύγου του και της οικογένειας που δημιούργησε μετά τον χωρισμό τους. Σενάριο που προκρινόταν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. 


Τρίτο σενάριο είναι αυτό που μέχρι τώρα, βράδυ Πέμπτης (3/3) επικρατεί: Ένας άνδρας από την γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου αναζητείται ως ο βασικός ύποπτος για το αποτρόπαιο έγκλημα: Ο άνδρας αυτός, 57 ετών, διαμένει στην περιοχή, και σύμφωνα με μαρτυρίες είχε τακτικούς καβγάδες τον τελευταίο καιρό με το άτυχο ζευγάρι. Πληροφορίες του ΣΚΑΙ αναφέρουν πως μετά από έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, εντοπίστηκαν όπλα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής διερεύνησης, καθώς στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί πράγματι ένας κάλυκας. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν στήσει μια γιγαντιαία επιχείρηση αναζήτησης για να εντοπίσουν τον άνδρα αυτόν, ο οποίος παραμένει άφαντος.

https://www.skai.gr/news/greece/andravida-poly-konta-sti-syllipsi-tou-drasti-oi-astynomikes-arxes

Ως προς το πώς προήλθαν οι θάνατοι των γονιών, οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες, με άλλες πηγές να αναφέρουν πως ο άνδρας έφερε μαχαιριά στον αυχένα, ενώ άλλες σημειώνουν πως και αυτός και η γυναίκα του είχαν πυροβοληθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik News Greece, του οποίου η λειτουργία διεκόπη -δυστυχώς- προ ολίγων ωρών (17:10, σήμερα Πέμπτη).

https://sputniknews.gr/20220303/andravida-sokaroyn-oi-leptomereies-toy-stygeroy-egklimatos---nekroi-goneis-kai-ta-dyo-paidia-toys-24711103.html

https://sputniknews.gr/20220303/dolofonia-toy-sputnik-stin-ellada-24737225.html

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ο 11χρονος επιζών ακολουθεί, ευνοήτως, συνεδρίες με παιδοψυχολόγο, για να αντιμετωπίσει το σοκ της νεκρής οικογένειάς του. Στοιχείο - κλειδί, λοιπόν, στην διαλεύκανση της υπόθεσης, θα είναι η μαρτυρία του παιδιού στον ψυχολόγο, όταν το παιδί θα μπορέσει να μιλήσει για το βίωμα του. Εξίσου σημαντικό, βέβαια, είναι να βρεθεί ο 57χρονος και να οδηγηθεί στην Αστυνομία για ανάκριση. Πάντως δεν πρέπει να αποκλειστεί, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, και η εμπλοκή του βιολογικού πατέρα του 11χρονου, ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πια αυτό το σενάριο. 

Η επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, θα είναι καθοριστική για την υπόθεση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Reminder: Το έγκλημα των Τεμπών και η «δημοσιογραφία του Νέρωνα»

(πηγή εικόνας: cyprustimes.com) Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από το σιδηροδρομικό έγκλημα στον Ευαγγελισμό της Λάρισας, που είχε τον τραγικό α...