Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Τι κρύβει η "ασήμαντη αφορμή" πίσω από τον φόνο στην Καβάλα;

Ξημερώματα Δευτέρας (14/3) βρέθηκε νεκρή στο χωριό Χρυσοχώρι της Καβάλας μία 83χρονη γυναίκα. Στο σημείο κλήθηκε αμέσως ιατροδικαστής για την ανίχνευση των αιτιών θανάτου της, ενώ διέταξε αμέσως προανάκριση το Α.Τ. Νέστου.

Που στράφηκαν οι έρευνες των αρχών;

Αρχικά, αναπτύχθηκε το σενάριο ότι εισέβαλαν στο σπίτι δύο ληστές και της επιτέθηκαν μέχρι θανάτου, χτυπώντας την στο κεφάλι και το πρόσωπο. Ωστόσο αυτό το σενάριο ανατράπηκε, μετά την εύρεση αποτυπωμάτων ενός 23χρονου ατόμου, το οποίο και εξετάστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όπου και προσήχθη. 

Βάσει αστυνομικών πληροφοριών, το πρόσωπο αυτό είναι ο εγγονός της 83χρονης. Και αυτός, όπως και ο 62χρονος πατέρας του (γιος της άτυχης γυναίκας) είχαν πολύ ταραγμένες σχέσεις μαζί της, ενώ της ζητούσαν χρήματα, που πολλές φορές τα αποσπούσαν με τη βία από την ηλικιωμένη. Εξεταζόμενος προανακριτικά, ο εγγονός ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη, ενώ το πρωί της Τρίτης (15/3) θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι γνώριζαν την 83χρονη, που ζούσε μαζί με τον γιο και τον εγγονό της, οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν σχεδόν καθημερινοί, εδώ και χρόνια, μια κατάσταση που θυμίζει προβληματική οικογένεια. Όπως αναφέρουν, ακούγονταν συνεχώς φωνές, ενώ τη χτυπούσαν παράλληλα.


Η αφορμή του εγκλήματος... 

... φαντάζει ασήμαντη, καθώς η γυναίκα φαίνεται ότι ζήτησε από τον εγγονό της ένα ποτήρι νερό. Ο τελευταίος, όμως, υπό το πρίσμα των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που τον ανέκριναν, αντέδρασε υπερβολικά και την χτύπησε επανειλημμένα. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Β. Λωλίδη, ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ενδοοικογενειακής βίας και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.


Τα ερωτηματικά

Πριν κλείσουμε, όμως, το ρεπορτάζ, οφείλουμε να θέσουμε τα ερωτήματα που άνοιξε με την αναφορά του στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοχωρίου, Δημοσθένης Δαλκαράνης:
  • Αφού η κοινότητα ήταν ενήμερη για την ενδοοικογενειακή βία στο περιβάλλον της 83χρονης, γιατί δεν ενεργοποιήθηκε προτού λάβει χώρα το μοιραίο; 
  • Γιατί δεν κινητοποίηθηκε νωρίτερα η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ή το Τμήμα Νέστου, για την προσαγωγή γιου και εγγονού, ενώ είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινότητα; (και όχι μόνο στην υπόθεση που παρουσιάσαμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Reminder: Το έγκλημα των Τεμπών και η «δημοσιογραφία του Νέρωνα»

(πηγή εικόνας: cyprustimes.com) Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από το σιδηροδρομικό έγκλημα στον Ευαγγελισμό της Λάρισας, που είχε τον τραγικό α...