Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Κάλυμνος: Τα... περιπλεκόμενα γύρω από την υπόθεση βιασμού της 13χρονης



Την περασμένη Δευτέρα (14/3) εκδικάστηκε για μία ακόμη φορά, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, η υπόθεση του 39χρονου Αιγυπτίου, που φερέται να βίασε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, βρέθηκαν ο εν λόγω 39χρονος και η σύντροφος του, για τέλεση γενετήσιων πράξεων και κατάχρηση σε βάρος της ανήλικης κόρης της τελευταίας. 

Ας δούμε πώς ξεκίνησε η υπόθεση: 11,5 μήνες πριν, στις 29 Απριλίου του 2021, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και κατήγγειλε τον 39χρονο άνδρα, δηλώνοντας ότι την έχει βιάσει. Αμέσως μετά ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς σε συνεννόηση και με την αρμόδια Εισαγγελική αρχή της Κω, ενώ η 13χρονη υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση και επίσης κατέθεσε σχετικά με την υπόθεση. 

Σε βάρος του φερόμενου ως βιαστή σχηματίστηκε τότε άμεσα δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και στις 10 Μαΐου 2021, ο ανακριτής Κω εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον κατηγορούμενο, ο οποίος την ίδια ημέρα εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κάλυμνο από αστυνομικούς του νησιού.

Βάσει των όσων είχε καταθέσει, τα οποία καταγράφονται εκτενώς σε ρεπορτάζ της "Δημοκρατικής", εφημερίδας της Ρόδουοι γονείς της ανήλικης ήλθαν σε διάσταση το έτος 2019, ενώ η μητέρα της, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον βασικό κατηγορούμενοΗ ανήλικη διέμενε από τον Απρίλιο του έτους 2019 μαζί με τη μητέρα της, τα δύο αδέλφια της και τον σύντροφο της, πρώτο κατηγορούμενοΟ πατέρας της ανήλικης συμβιούσε με νέα του σύντροφο σε άλλη οικία, και δεν είχε γνώση της καθημερινότητας της θυγατέρας του, καθόσον τυγχάνει ναυτικός. Στην οικία όπου διέμεναν οι κατηγορούμενοι, η παθούσα και τα δύο μικρότερα αδέρφια της, διατηρούσε δικό της υπνοδωμάτιο. 

Όταν οι κατηγορούμενοι, με την παθούσα και τους αδελφούς της μετοίκησαν σε κοινή στέγη κι ενώ η ανήλικη ήταν μόνη στο δωμάτιό της, νυχτερινές ώρες, ο πρώτος κατηγορούμενος εισήλθε εντός και ασέλγησε εις βάρος της. Οι πράξεις του αυτές, όπως είχε καταγγελθεί αρχικώς, συνέβαιναν αρκετά τακτικά, και αργότερα σχεδόν καθημερινά:  όταν δεν είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις και διέμενε στην κοινή τους οικία, την βίαζεΑργότερα, η μητέρα της 13χρονης, αν και δύσπιστη σχετικά με τα λεγόμενα της κόρης της, έβαλε σύρτη στο δωμάτιο της, για να μην παραβιάζει τον χώρο της ο σύντροφος της. Πάνω σε έναν καυγά, όμως, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα κόρη, ο 39χρονος έσπασε τον σύρτη και αργότερα συνέχισε να ασελγεί στο κορίτσι. 

Και ενώ μέχρι την δικάσιμο της 14ης Μαρτίου μιλούσαμε σίγουρα για βιασμό της 13χρονης, πολλά ανατράπηκαν με την κατάθεση του πατέρα του κοριτσιού (και πρώην συζύγου της κατηγορουμένης). Ενώπιον της έδρας κατέθεσε ότι η κόρη του έχει κατηγορήσει και τον ίδιο για βιασμό, η οποία στη συνέχεια απάντησε ότι ο πατέρας έλεγε ψέματα. Μάλιστα, ο μάρτυρας τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή δεν άφηνε την κόρη του να προχωρήσει την σχέση που είχε αναπτύξει με έναν 19χρονο, ενώ της στέρησε κάποιες ελευθερίες όταν διαπίστωσε την ύπαρξη αυτής της σχέσης.

Εγινε, δηλαδή, μία προσπάθεια ολικής ανατροπής της κατηγορίας, με το δικαστήριο να παρακολουθεί έκπληκτο τα όσα λέγονταν. Μάλιστα κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που άκουγε για την ανήλικη να υποστηρίζουν μάρτυρες και κατηγορούμενοι, ότι είπε ψέματα διερωτήθηκε, αν τα όσα λένε είναι αληθινά και «πως είναι δυνατόν έναν ανήλικο κορίτσι να κλείνει φυλακή δέκα μήνες έναν άνθρωπο, πως έφτασε σε αυτό το σημείο να δείχνει τόση οργή σε έναν άλλο άνθρωπο…», όπως μεταφέρει το "Πρώτο Θέμα".

Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξεταστεί η μικρή ξανά από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους, σύμφωνα με την ίδια, «για να γνωρίζουμε τι λέει σήμερα για τις καταγγελίες, που είχε κάνει το 2021». Το ίδιο αίτημα κατέθεσε και ο συνήγορος υπεράσπισης που όμως απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.

Και εδώ εγείρονται ορισμένα εύλογα ερωτήματα, με αφορμή την νέα τροπή που έλαβε η υπόθεση, από την περασμένη Δευτέρα:
  • Γιατί δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στην καταγγέλλουσα; Αυτά θα μπορούσαν να διαφωτίσουν το αν υπέστη βιασμό ή όχι! 
  • Υπάρχει στ' αλήθεια αυτή η σχέση της 13χρονης με τον 19χρονο, που επικαλείται ο πατέρας της, και που σιωπηρά αποδέχθηκε ως υπαρκτή η μητέρα της; Αν όχι, τότε γιατί να είναι ψευδής η καταγγελία της 13χρονης; Και αν ναι, γιατί να στοχοποιεί τον πατριό της, και μάλιστα με τόση οργή, τη στιγμή που (στο ενδεχόμενο αυτό) διατηρεί παράνομη σχέση με άλλον ενήλικα; 
  • Υπάρχει πιθανότητα αντίφασης στα λεγόμενα της κόρης, στις νέες τις καταθέσεις σε ψυχολόγους, σε σχέση με τα όσα δήλωσε πέρσι; 
Η συνέχεια, αναμένεται καταιγιστική εντός του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Ρόδο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Reminder: Το έγκλημα των Τεμπών και η «δημοσιογραφία του Νέρωνα»

(πηγή εικόνας: cyprustimes.com) Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από το σιδηροδρομικό έγκλημα στον Ευαγγελισμό της Λάρισας, που είχε τον τραγικό α...