Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ενέδρα οπαδών σε 36χρονο ποδοσφαιριστή στο Κιλκίς


Αίσθηση προκαλεί, ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα, η επίθεση μίας ομάδας 10 ατόμων της ομάδας του Μακεδονικού Γρίβας εναντίον ενός 36χρονου ποδοσφαιριστή, συγκεκριμένα τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πευκοδάσους (αμφότερες ομάδες της Α' Τοπικής κατηγορίας Κιλκίς, από τις οποίες τελικά επικράτησε ο Απόλλων με 1-0), που έλαβε χώρα έξω από το σπίτι που νοικιάζει ο τελευταίος, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς στις 7 το απόγευμα της Κυριακής (27/3) και μετά τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Αιτία της ενέδρας φαίνεται ότι είναι μια αψιμαχία που είχαν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα με νεαρό ποδοσφαιριστή του Μακεδονικού, την ώρα του αγώνα, στο 82ο λεπτό, που οδήγησε σε αποβολή και των δύο παικτών, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι μαρτυρίες 

Η συνέχεια του σκηνικού αυτού έντασης είναι σοκαριστική, όπως την περιέγραψε στο thesstoday.gr ο κοινοτάρχης Πευκοδάσους, Ανδρέας Πούλκας:

«Τον κυνήγησαν με τέσσερα αυτοκίνητα και τον χτύπησαν με κλωτσιές στο κεφάλι και στο στόμα. Δύο οχήματα τον ακολουθούσαν από πίσω μετά τον αγώνα και άλλα δύο οχήματα τον περίμεναν στο Πολύκαστρο. Εκεί έγινε η συμπλοκή. Τον σταμάτησαν, τον έριξαν στο έδαφος και τον χτυπούσαν με κλοτσιές στο κεφάλι».

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου διαπιστώθηκε -μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε- ότι έχουν σπάσει η κλείδα και το σαγόνι του. Νοσηλεύεται ακόμα, όντας φρουρούμενος, ενώ φαίνεται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 

Αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. - Συλλήψεις και μήνυση θύτη 

Η Ελληνική Αστυνομία αρχικά προχώρησε σε έξι συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του καταγγέλοντα. Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, εντοπίστηκαν σε περιοχή του Κιλκίς. Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και για εγκληματική οργάνωση.

Σήμερα (28/3), ωστόσο, συνελήφθη και ο ίδιος ο καταγγέλλων, μετά από μήνυση ενός 29χρονου που συμμετείχε στην ενέδρα (σ.σ. την τρέχουσα περίοδο υπηρετεί την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό), για πρόκληση σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης. Ο 29χρονος νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο με τον 36χρονο ποδοσφαιριστή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr ο 36χρονος τερματοφύλακας μένει στη Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται στο Πολύκαστρο (όπου νοικιάζει, όπως αναφέραμε στην αρχή), για τους αγώνες με την ομάδα του.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

... κι ένα σχόλιο του Headhunter 

Περιμέναμε - εις μάτην - ότι η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, θα οδηγούσε, με τη δημοσιότητα που έλαβε, στον δραστικό περιορισμό των φαινομένων αθλητικής βίας. Τα μυαλά, τελικά, δεν αλλάζουν... Φυσικά δεν (μπορούμε να) γνωρίζουμε τι ειπώθηκε μεταξύ των ποδοσφαιριστών, την ώρα του αγώνα στο Πευκοδάσος, αλλά σίγουρα, ακόμη κι αν παραφέρθηκε ο 36χρονος, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για μαφιόζικα κόλπα και ενέδρες. Η καταδίκη, από μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Κιλκίς, της απαράδεκτης αυτής ενέργειας δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει μόνο στα λόγια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Reminder: Το έγκλημα των Τεμπών και η «δημοσιογραφία του Νέρωνα»

(πηγή εικόνας: cyprustimes.com) Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από το σιδηροδρομικό έγκλημα στον Ευαγγελισμό της Λάρισας, που είχε τον τραγικό α...